Categories: Актуально

Ніколи не кладіть біля себе телефон, коли лягаєте спати: головні причини та можливі наслідки

Телефон — це сучасний гаджет, яким користуються більшість людей. Майже всі звикли перед сном гортати сторінки соціальних мереж або читати новини, а після цього класти телефон під подушку або поряд з ліжком. Проте, мало хто знає, що робити цього не можна.

Справа в тому, що телефон має конкретну частоту випромінювання, а воно дуже погано впливає на здоров’я людини. Через це, фахівців не радять класти гаджет поряд з ліжком або під подушку, бо це може спричинити безсоння, нічні жахіття та напруження нервової системи.

Також, випромінювання погано впливає на біологічний та серцевий ритм людини. Якщо, під час сну, раптово засвітиться телефон, то у людини збільшиться частота пульсу та зменшиться гормон сну — мелатонін. Тому, в нічний час тримати смартфон краще подалі від себе. Якщо не користуєтеся будильником на телефоні, тоді залиште його в іншій кімнаті, щоб спати спокійно всю ніч. Якщо необхідно рано прокинутися, тоді увімкніть на телефоні тихий режим, щоб повідомлення, які будуть надходити, не заважали спати.

Фахівці рекомендують класти телефон мінімум на 1 м від себе.

Ні в якому разі, не можна залишати телефон під подушкою, бо це може призвести до безсоння, стресу, перегрівання гаджету та навіть, його поломки.