Categories: Поради

Навіщо досвідчені господині заливають у раковину олію, та яка від цього користь

Часто, у водопровідному стоці з’являється неприємний запах, який можна прибрати звичайною олією.

Особливо це стосується заміських будинків, які взимку стоять без мешканців, а навесні можуть стикнутися з цією проблемою, з якою не так просто боротися.

Здавна, досвідчені господині, мають дієвий та роками перевірений рецепт засобу, за допомогою якого можна вирішити цю проблему.

Проблема появи неприємного аромату.

При постійному користуванні сантехнічними засобами, йде постійний злив води через водопровід та каналізацію й подібної проблеми не буде. А в ситуації коли це заміський будинок й там упродовж 2-3 місяців ніхто не проводить постійного зливу води, може з’явитися неприємний запах, який накопичився в сифоні та в каналізації, бо там застряли харчові залишки й жир.

Цей аромат випаровуючись згодом починає розповсюджуватися по всьому приміщенні. Потрібно годинами буде провітрювати дім, щоб позбутися цієї проблеми.

Позбавлення від запаху за допомогою рослинної олії.

Для цього час від часу в водопровід чи раковину люди засипають покупні засоби, які могли усунути важкорозчинний наліт. Якщо під рукою не буде таких засобів, скористайтеся звичайною рослинною олією. Для цього візьміть 1 склянку будь-якої рафінованої олії та залийте її до раковини. Вона створює захисну плівку, яка не дозволяє виділятися їдкому запаху назовні.

Її заливають, коли ви впевнені, що до початку наступного сезону водою в будинку користуватися не будуть й можна на 2-3 місяці спокійно залишити будинок.

Навесні ви не будете відчувати ніякого стороннього дратівливого аромату в приміщенні.

Перед заливкою олії знімати сифон не потрібно. Робити це варто тільки тоді, коли він повністю засмітився.

Сама ж плівка з олії не може завдати шкоди каналізаційним трубам. Після її можна прибрати механічним чи хімічним засобом.