Categories: Поради

Натуральні добрива для орхідеї. Гарно квітне і не сохне

Майже кожен вирощує орхідеї вдома. Щоб продовжити період цвітіння цієї гарної квітки, знадобляться звичайні продукти, які знайдуться на полицях кожної оселі.

Якщо не хочеться купувати спеціальні добрива, тоді скористайтеся народними засобами, від яких результат буде не гіршим.

Бананова шкірка.

Настоєм з бананової шкірки можна надати орхідеї необхідне підживлення, завдяки якому вона не буде так швидко відцвітати. В ньому міститься фосфор, калій, магній та азот.

Приготування добрива.

Зніміть шкірку з банана та зішкребіть м’якуш. Промийте водою та покладіть на друшляк. Полийте окропом, щоб знищити шкідливі елементи. Підготуйте трилітрову банку, простерилізуйте та налийте в неї кип’яченої води, температурою 40 градусів. Покладіть туди бананову шкірку та приберіть настій в темне місце на три доби. Потім процідіть через марлю, розведіть водою 1:1 та поливайте орхідею одним зі способів:

  • Просто полив, як зазвичай;
  • Вимочування коріння протягом десяти хвилин;
  • Обприскати корінці.



Чай та кава.

Якщо змішати каву та чай, орхідеї отримають багато корисних речовин. Це ідеальний замінник мінеральних магазинних добрив. Розчин допоможе переробити сонячне світло та підживити орхідею. Є два методи використання добрива:

  • Суміш. Мелену каву та чай покладіть в горщик та регулярно поливайте.
  • Розчин. Заваріть чай та каву, дайте охолонути до кімнатної температури, процідіть та проводьте полив.

Відвар з цибулі.

Цибулеве лушпиння допоможе рослині рости великою та квітучою. Відвар містить багато корисних речовин, що захищають орхідею від хвороб та нестачі вітамінів.

Приготування добрива.



Візьміть жменьку лушпиння цибулі та залийте 1,5 л. окропу. Дайте покипіти протягом 5-7 хв. та залиште настоюватися протягом 2 годин. Процідіть та обприскайте рослину.