Categories: Цікаве

Липовий цвіт — корисні властивості, про які мало хто знає. встигніть запастися на піку цвітіння

Всі добре знають, що липа дуже корисна. Її застосовують для лікування різноманітних хвороб. У давні часи липу вважали символом привабливості та благословенням. Вона відвертала прокльони від людей та брала їх на себе.

Спробуйте скористатись липовим цвітом для покращення свого здоров’я. з липи зазвичай заварюють чай. Дізнайтесь, як це правильно зробити, про його корисні властивості та де ще можна застосувати цвіт липи.

Корисні властивості чаю.

Його часто використовують, як протизапальний та потогінний засіб, бо він містить дубильні речовини. Завдяки флаваноїдам захищає стінки судин від склеротичних уражень. Його широко використовують для лікування циститів, при запаленні сечовивідних шляхів та шлунку. Цей чай посилює виділення жовчі та знімає набряки.

Правила заварювання чаю.

Все дуже просто склянкою окропу залийте столову ложку сухого липового цвіту. Вже через 15 хвилин можна пити чай. При сечокам’яній хворобі чай ще треба прокип’ятити протягом 10 хвилин.



Застосування липового цвіту в інших напрямках.

Цвіт липи використовують для приготування страв, лікувального та дієтичного харчування, при горілчаному виробництві. Також з липи готують варення, яке є дуже корисним та смачним.

Липовий цвіт починають збирати, коли на дереві більшість квіток вже розкрилась – з червня по 10 липня. Потім квіти висушують на папері або у тканому мішку.