Categories: Сад та Город

Лілію восени підгодовують цим добривом, щоб добре перенесла зиму

Лілії в саду наповнюють його дивним й неперевершеним ароматом. Однак, щоб вони могли весь час цвісти й радувати око своєю красою, їх потрібно час від часу підгодовувати.

Підготовка ґрунту.

Якщо на ділянці ґрунт бідний, його потрібно добре удобрити перед тим, як висаджувати кущі лілій.

Вони полюбляють перепрілу органіку та не переносять свіжий тваринний гній.

Внесіть натуральне добриво за такою схемою на 1 кв. м.: 7-8 кг добрива з додаванням 100 гр. подвійного суперфосфату.

Внесіть на 1 кв. м. 100 гр. деревного попелу.

На таке підживлення лілії дуже добре відповідають утворюючи великі, яскраві та ароматні квіти. Деревний попіл допомагає рослинам підвищити зимостійкість та попереджає від хвороб.

Якщо немає змоги отримати органічне добриво, придбайте в спеціалізованому магазині мінеральне. Внесіть під час весняної посадки добриво на основі азоту, фосфору, калію, а восени підживіть фосфорним та калійним.

Весняне підживлення лілій.

Для весняної підгодівлі найкраще підійде добриво на основі азоту, яке має забезпечити рослини, щоб вони відростили буйну зелену масу та достатнє й якісне цвітіння. Рано навесні, ще по снігу розкидайте 2 ст. л. аміачної селітри чи сечовини на 1 кв. м. або розчин настою коров’яку.

Підживлення лілій влітку.

Під час формування бутонів підгодуйте рослини добривом на основі фосфору та азоту, яке буде позитивно впливати на величину бутонів й покращить колір квіток. Для цього розчиніть 1 ст. л. амофосу чи нітрофосу у 10 л. теплої води.

Коли лілії почнуть масово цвісти підживіть їх добривом на основі амофоски, азофоски або нітроаммофоски. Для цього візьміть 1,5 ст. л. засобу розчиніть у 10 л. води. Влітку комбінуйте підживлення з додаванням різних мікроелементів або внесіть 100 гр. на 1 кв. м. деревного попелу.

Підгодівля лілій восени.

Відцвівші лілії починають відрощувати цибулини в ґрунті накопичуючи в них багато поживних речовин, щоб добре пережити зиму й набратися сил для майбутнього цвітіння в наступному році. Для цього проведіть підживлення рослин фосфорно-калійним добривом, це може бути суперфосфат чи калій-магнезія. Для цього розчиніть в 10 л. теплої води 1 ст. л. подвійного суперфосфату або 2 ст. л. простого та додайте 1,5 ст. л. калій-магнезії.

Пізно восени присипте місце з цибулинами лілій 10 см. шаром компосту, так рослини зможуть захиститися від морозів, а весною він стане для них гарною підгодівлею.