Categories: Поради

Кращі способи зберігання яблук. Лежать до весни та не гниють

Перш ніж починати збір фруктів в саду, варто на початку оглянути тару в якій будете зберігати.

Також, ретельно підготувати пристрої, якими будете збирати свій врожай. Це може бути велика й мала драбина та різної довжини гаки, щоб підвішувати відра, з рідними подовжувачами плодознімачі, плетені кошики, відра й ящики об´ємом 20-25 кг.

Відра всередині обшийте мішковиною, щоб не билися об стінки з металу. Слідкуйте, щоб тара для збору яблук була суха та чиста.

Просте правило збору яблук.

По-перше, зберіть під деревом всю падалицю й винесіть за межі ділянки.

Знімайте врожай яблук на початку з нижнього яруса дерева, а після підіймайтеся по черзі до верху дерева. Інакше плоди можуть опадати з дерева й набиватися.

Слідкуйте, щоб яблука знімалися з плодоніжками, щоб вони могли довго та якісно зберігатися. Тому, не тягніть їх відразу донизу, а натисніть на плодоніжку пальцем та зірвіть в сторону.

Щоб яблука довго зберігалися, збирайте їх коли стоїть суха та тепла погода.

Зібрані сорти літніх яблук відразу переробляють на варення, соки та інші заготовки.

Збирання ж пізніх зимових сортів яблук розпочинають досить пізно, на початку їхнього осипання з дерева, до початку нічних заморозків.

Перед закладанням їх на зберігання відсортуйте їх. Гарні та якісні плоди кладіть в чисту тару, а підгнилу чи вражену червою продукцію пустіть відразу на переробку. Інакше вони пошкодять здорові фрукти, що призведе до втрати всього врожаю.