Categories: Релігія

Коли ж насправді потрібно святкувати Різдво Христове: 25 грудня чи 7 січня?

25 грудня, католики святкують Різдво Христове, а православні християни роблять це 7 січня.

Спочатку католики та християни відзначали свято за Юліанським календарем, який заснував Юлій Цезар. Потім астрономи помітили, що цей календар відстає на 48 хвилин та 6 секунд. За перерахунками, різниця в 10 діб виросла за 1500 років. Після чого Папою Римським був відданий наказ щодо створення нового календаря — Григоріанського. Католицька церква та західні країни вирішили прийняти його, а православна церква, за наказом Патріарха, відмовилася й залишила за собою право дотримуватися Юліанського календаря.

Через 4 століття різниця між святкуваннями становила 14 діб. Тому, православна церква відзначає Різдво 7 січня, а греко-католицька — 25 грудня.

В Україні живуть люди, які дотримуються католицького віросповідання. Тому, 25 грудня офіційно у нашій країні є святом Різдва Христового.

Через це виникло багато суперечок, що Ісус народжувався лише один раз, а не двічі.

Відзначати Різдво Христове потрібно саме 25 грудня. І для цього є декілька пояснень.



Саме з цього дня денний час йде на збільшення, що є символом відродження світла та появою на світ Сина Божого.

Також, для всіх християн триває Різдвяний піст, але католицька церква припиняє його 25 грудня, а православна — 6 січня.

Християни західних країн відзначають Новий Рік спокійно, можуть співати, танцювати, веселитися та їсти смачну їжу. А ось віряни східних країн, повинні дотримуватися суворого посту, щоб підготуватися до Різдва, але при цьому влаштовують гучні гуляння, зустрічаючи новий рік. Це йде у розріз з релігією православної церкви.