Categories: Кулінарія

Кілька дієвих порад, щоб правильно приготувати смачну та розсипчасту гречку

Гречану кашу вважають дуже корисною стравою, бо в ній міститься багато вітамінів та мікроелементів. Щоб правильно приготувати смачну та розсипчасту кашу, скористайтеся простими рецептами приготування гречки.

Переберіть крупу та видаліть різні домішки й сміття.

Замочіть її у воді на 6 годин, добре промийте під струменем води, викладіть на суху пательню та підсмажте упродовж 3-4 хвилин.

Беріть воду з крупою в співвідношенні 2:1, поставте на вогонь, дайте закипіти, посоліть та зменште на мінімум вогонь.

В процесі приготування гречаної каші додайте до неї будь-які спеції.

Перед готовністю покладіть невеликий шматочок вершкового масла.

У мультиварці.

В мультиварці гречана каша готується всього 25-30 хвилин. В спеціальну ємність покладіть потрібну порцію крупи, води та спецій. Встановіть режим каша або крупа.

У мікрохвильовці.

Візьміть відповідну посуду для приготування каші в мікрохвильовці, всипте в неї гречану крупу, воду, спеції та накрийте кришкою. Встановіть на табло потрібний час — 7 хвилин й потужність 800 Вт. Через зазначений час дістаньте ємність з пічки, перемішайте кашу та поверніть назад до мікрохвильовки ще на 5-7 хвилин.



У духовці.

Візьміть жароміцну посудину, налийте в неї воду, покладіть крупу гречану, накрийте кришкою та поставте на 30-40 хвилин готуватися в нагріту до 170°С духовку. Готову кашу залиште постояти у вимкненій духовці 10 хвилин.

Приємного апетиту!