Categories: Сад та Город

Густий та гарний кріп вже у травні. Головні секрети вирощування

Свіжий, ніжний та соковитий кріп можна отримати вже рано навесні, якщо його рано посіяти й правильно його доглядати.

Ранню зелень ми споживаємо, як вітамінний корисний овоч до весняного столу, так як вона є джерелом вітамінів та корисних елементів для людського організму.

Кріп можна вирощувати упродовж всього сезону від ранньої весни до пізньої осені, бо він є постачальником вітамінів до нашого столу. А ще його можна заморозити, законсервувати, засолити та висушити, щоб споживати взимку.

Перед посівом насіння кропу в землю підготуйте ділянку, але краще це зробити ще з осені. Для цього внесіть в землю добре перепрілий рослинний компост та прикопайте його до весни.

Часто кріп з’являється на ділянці, як самосійка. Дайте йому трохи відрости, а потім приберіть з того місця, де він буде заважати тим рослинам, які будуть рости на цій ділянці. Цей кріп, що залишиться рости, буде формувати багато гарних парасольок, що згодяться для консервування томатів, огірків й інших овочів.

Грунт на якому збираєтесь сіяти насіння кропу має бути нейтральної кислотності з 6-7 pH. Місце має бути добре освітлене, бо затінок не дасть отримати якісну зелень.

Для отримання постійного безперервного збору свіжої й молодої цієї пряної зелені упродовж всього літа, висівайте насіння кропу кожні 14-21 день. Поки не з’являться перші сходи, не варто часто поливати грядку водою, бо від цього може утворитися кірочка, яка утруднить проростання зелені.