Categories: Сад та Город

Догляд за орхідеєю. Коли, та як правильно обрізати коріння, щоб квітка гарно розвивалася

Люди, які займаються квітами й досі не розуміють, що робити з корінням, яке вилазить з горщика. Однак, для орхідей це є нормальним явищем.

Коріння у цієї рослини є верхньою опорою та призначаються для накопичення додаткової вологи. Обрізання цієї частини може завдати шкоду орхідеї й вона не буде отримувати порцію корисних речовин.

За зовнішнім виглядом коріння, можна визначити чи здорова квітка. Якщо вона випускає зелені корінці, значить здорова. Якщо коріння блідо-зелене, значить потрібно змінити умови утримання. Якщо колір змінюється на коричневий або жовтий, то квітка починає гнити або застосовували погані добрива чи підживляли її не правильно. В такому випадку орхідеї потрібне лікування чи пересадка.

Засохле коріння спостерігається у жарку погоду, бо квітці не вистачає вологи. Візьміть теплу воду та полийте її, якщо не буде ефекту, тоді видаліть висохлі частинки. Ще можна поставити кашпо у воду та почекати, якщо коріння стане зеленіти та ставатиме пружним, тоді з корінням ніяких процедур проводити не потрібно.

Пересаджувати орхідею можна коли вона відцвіте або у весняний період.

Також, зверніть увагу, в якому ґрунті вона росте. Візьміть для цього спеціальний субстрат, до якого входить кора хвої, деревне вугілля та сфагнум.