Categories: Сад та Город

Добриво, яке вносять під малину на початку весни, щоб було багато ягід

Щоб малина дала гарний врожай, її слід підживлювати протягом всього теплого періоду. Перше підживлення відбувається на початку весни, коли земля прогріється до 5-6 градусів. Для підгодівлі використовують органічні добрива, що допоможе активізувати ріст рослини та утворити багато зав’язей.

Перегній чи компост.

На один кущ знадобиться одне відро добрива. Ґрунт повинен бути пухким та зволоженим. Добриво рівномірно розподіляють по поверхні.

Коров’як.

На 10 літрів води знадобиться 1 літр коров’яку. На один кущ знадобиться 1 літр підгодівлі.

Пташиний послід.

Це добриво готують в співвідношенні з водою 1:20. Добриво вноситься по 1 літру на кущ. Підійде, також, кролячий або козячий послід в пропорції 1:10.

Деревний попіл.

В ній містяться мінеральні речовини, які дуже потрібні малині. Попіл додають в чистому вигляді або роблять настій з 600 грамів та 10 літрів води. Настоюється добриво протягом доби. Потім малину поливають в розрахунку по 2 літри на один кущ.

Не змішуйте добрива, краще додавати їх окремо. Спочатку підгодуйте коров’яком, а через 14 днів – попелом.

Універсальне добриво.

Його можна використовувати все літо — це падалиця. Щороку опалі яблука прибирають з ділянки, але їх можна використати для підгодівля кущів малини. Викопайте канавки 15-20 см вздовж посадок малини, всипте туди яблука, додайте попіл, воду та закопайте.