Categories: Сад та Город

Дерев’яний попіл: як правильно використовувати, щоб мати великий врожай овочів

Деревний попіл використовують в якості добрива для підживлення культурних рослин, овочів та дерев.

Пропонуємо дізнатися про важливі моменти при внесенні попелу під овочі, садові дерева та кущі.

1. Деревний попіл використовуйте тільки коли кисла чи слабокисла земля. Перш ніж застосовувати попіл на ділянці, визначте тип землі на цій ділянці за допомогою лакмусової палички.

2. Попіл добре переносять тільки ті рослини, які ростуть на кислих ґрунтах. Його люблять огірки, помідори, капуста та перець. Такі рослини як лохина, горобина, калина, гортензія та жимолость підживіть сульфатом калію.

3. Вносьте попіл краще навесні під час підготовки землі до посіву насіння в кількості одне 10 л. відро на 3-4 кв. м. грядки.

4. Не розкидайте попіл на пророщене насіння. Його краще підсипати під коріння рослин та кущів, щоб він вступив в контакт із ними.

5. Попіл використовують в боротьбі з попелицями. Для цього розчиніть у воді 300 гр. просіяного деревного попелу та прокип’ятіть його упродовж 20 хвилин. Дайте відстоятися, процідіть, додайте 10 л. води та обприскайте уражені шкідниками рослини.

6. Можна застосовувати деревний попіл на кімнатних рослинах. Для цього всипте в 5 л. води 50-75 гр. попелу та добре перемішайте. Настоюйте упродовж 7 днів, час від часу перемішуючи.

7. Попіл використовують як рідкісне підживлення рослин на ділянці. Для цього візьміть 1 склянку попелу на 10 л. води. Підливайте розчин під корінь рослинам.

8. Попелом можна підгодувати, одразу після цвітіння, полуничні та суничні грядки. На кущик внесіть по 10-15 гр. деревного попелу. Він зможе захистити рослини від шкідливих комах та сірої гнилі.

9. Під час висаджування саджанців кущів та дерев в землю вкиньте в посадкову ямку небагато деревного попелу, щоб вони швидко адаптувалися до нових умов.