Categories: Сад та Город

Дерев’яна зола, натуральне добриво, яке допоможе збільшити врожай в рази

Дуже натуральним та поживним добривом для рослин є зола. Вона гарно поєднується з перегноєм, торфом та компостом. А от вносити золу разом із гноєм не варто.

Для того, щоб підживити патисони, огірки та кабачки, потрібно у грядку насипати склянку золи та перекопати землю. У липні притрусіть золою грядки та трохи розпушіть землю. На 1 м2 використовуйте склянку золи.

Для того, щоб підживити баклажани, перці та томати, потрібно у грядку насипати по 3 склянки золи та перекопати землю. Не забудьте при посадці у кожну ямку покласти пару столових ложок золи.

Для того, щоб підживити капусту, потрібно у грядку насипати пару склянок золи та перекопати землю. Не забудьте при посадці у кожну ямку покласти пару столових ложок золи.

Підживити та захистити капусту, редис та редьку потрібно, коли на стеблах виросте три листки. Потрібно насадження обтрусити золою.

Коли будете садити часник та цибулю на зиму, внесіть у землю пару склянок золи у розрахунку на 1 м2. Потім землю потрібно перекопати. А навесні внесіть лише 1 склянку та розпушіть землю.

1 склянку золи на 1 м2 використовуйте при посадці редису, квасолі, салату, гороху та кропу.

2 склянки золи на 1 м2 використовуйте при посадці буряку, моркви, петрушки та редьки.

Коли будете садити картоплю у землю внесіть склянку золи та пару сірникових коробочок у кожну ямку. Перед тим, як обгортати картоплю перший раз насипте поміж рядами по ½ склянці золи.

Коли використання золи забороняється:

  • Змішувати золу з гноєм, буде випаровуватись аміак.
  • Сипати золу на коріння, потрібно мішати її з ґрунтом.
  • Застосовувати, коли на саджанцях виросте мінімум три листки.
  • Змішувати золу з азотними добривами.