Categories: Сад та Город

Чому опадають маленькі огірки, та як цьому запобігти

Посіявши грядку огірків, господині чекають першої зав’язі, щоб поласувати смачними та корисними корнішонами. Однак, по не зрозумілим причинам рослини починають скидати зав’язь або вона жовтіє й сама відпадає.

При неправильному чи недостатньому догляді за рослинами можуть виникнути подібні явища. При недостатньому харчуванні рослини недоотримують багато корисних елементів, особливо калію й не можуть прохарчувати ту зав’язь, яку вже утворили.

Гібридні форми огірків мають здатність майже безперервно й інтенсивно плодоносити, тому їм потрібне різноманітне збалансоване й постійне харчування. В цей період дуже важливий калій для рослин, бо він відповідає за формування та ріст корнішонів.

Тому, при нестачі потрібних елементів рослина скидає плоди, які не в змозі прохарчувати. Щоб попередити опадання зав’язі, проведіть підгодівлю калійним добривом.

Однак, перш за все потрібно переконатися чи дійсно не вистачає рослині калію.

А може причина в неправильному формуванні рослин. Гібридні сорти огірків перш за все потрібно сформувати. Для цього видаліть всі квіти з зав’яззю, бічними пагонами біля центрального стебла аж до п’ятого листочка — це дасть рослині набратися сили, щоб добре плодоносити.

Для підгодівлі огірків калієм візьміть мінеральне добриво — монофосфат калію або органічне добриво гумат калію.

Добре підійде огіркам деревний попіл, який містить багато калію, фосфору, кальцію, магнію та інших мінералів. Він має лужну реакцію, яка нейтралізує  кислотність ґрунту.

Щоб приготувати це добриво, розведіть 150 гр. попелу у 10 л. води та залиште на 1,5-2 години настоятися. Після полийте цим настоєм рослини під корінь близько півлітри на кущ.