Categories: Сад та Город

Чим удобрювати яблуні після цвітіння, щоб начіплялось багато плодів

Щоб яблуні нормально та постійно плодоносили, потрібно вносити підгодівлю декілька разів на рік. Після цвітіння підгодівлю вносять прикоренево та позакоренево. Навесні яблуні підгодовують тричі. Перша підгодівля проводиться в середині квітня, після появи перших листків та коли пройдуть нічні заморозки.

Для першого підживлення використовують 500 грамів сечовини, 30 грамів аміачної селітри, 40 грамів нітроамофоски та 5 кг перегною. Підгодівлю вносять під час розпушування ґрунту.

Друге підживлення проводиться до моменту цвітіння, щоб активувати період вегетації. Знадобиться 100 грамів суперфосфату, 70 грамів сульфату калію, 2 літри рідкого курячого посліду, 0,5 кг гнійної жижі, 300 грамів сечовини та 10 літрів води. Всі складові слід розбавити водою та вносити під корінь. На одне дерево знадобиться 4 відра добрива. Підгодівля проводиться в суху погоду, щоб запобігти появі грибка та шкідників.

Внесення рідких добрив можна поєднувати з розпушуванням ґрунту.

Сухі добрива вносять під час дощів після цвітіння або при високій вологості повітря.

Для третьої підгодівлі використовують 0,5 кг нітрофоски, 10 грамів сухого гумату натрію та 100 літрів води. Розведіть компоненти з водою та внесіть під кожну яблуню по 3 відра.

Дотримуйтесь тих самих правил внесення підгодівлі, як в другому етапі.

Також, можна використовувати зелені добрива, які змішують з водою в співвідношенні 1:10. Для цього на дно відра покладіть частину зеленої трави, залийте водою, накрийте плівкою, утворіть отвори та залиште на 20 днів. Змішайте розчин з водою в співвідношенні 1:10 та полийте яблуні.

Перед плодоношенням обприскайте дерева сечовиною, коли на них розростуться листя. Тоді добрива зможуть проникнути всередину та поширитися по дереву.