Categories: Сад та Город

Чим підживлюють кущі червоної смородини, щоб рясно вродила. Городникам на замітку

За кожною рослиною потрібно правильно доглядати. Це стосується й червоної смородини. Не слід забувати про весняну обрізку та підживлення. Підживлюють кущ 5 разів за весь рік – весною, коли цвіте, під час формування зав’язі, після зібрання врожаю, наприкінці літа.

Чим підживлюють кущі червоної смородини?

У період активного зростання, використовують добрива, які містять азот. Сприятливий час після розпускання бруньок. Влітку внесіть фосфорні та калійні добрива. Можна використовувати комплексні добрива, які містять всі корисні речовини. Використовуючи їх, потрібно дотримуватись пропорцій, які зазначені на пакуванні.

Мінеральні засоби – сечовина та суперфосфат. 50 грамів сечовини розчиніть на відро води. А суперфосфат додавайте у ґрунт восени та під час формування ягід. На 1 дорослий кущ використовують столову ложку засобу та ретельно поливають водою.

Комплексні добрива. Їх вносять після того, як зберете врожай. Змішайте 10 грамів сечовини та сірчаної кислоти, 20 грамів суперфосфату та 10 л. води. Ця кількість складових потрібна для підживлення однієї здорової рослини

Під час дозрівання плодів, підживіть кущі таким засобом. На відро води розчиніть по 20 грамів суперфосфату та калійної селітри.



Органічними добривами смородину підживлюють весною. Розчиніть гній з водою у співвідношенні 1 до 10. Або курячий послід у співвідношенні 1 до 20, вносять добриво у червні, не пізніше. Ще використовують кропив’яний настій, у діжку на 2/3 заповніть кропивою та залийте водою.

Народні засоби.

  • Картопляний крохмаль. На 5 л. води додайте 200 грамів крохмалю. Закип’ятіть розчин та остудіть. Після долийте воду, щоб утворилось 10 л. літрів. Використовуйте 3 л. рідини на 1 кущ у період цвітіння.
  • Зола. Насипте пів відра золи та залийте водою. Утворений розчин розчиніть з водою у співвідношенні 1 до 10.
  • Дріжджі. 500 грамів дріжджів, 50 грамів цукру розчиніть у10 л. води. Підживлюйте одноразово використавши цю кількість добрива на 1 кущ.

Піджививши червону смородину цими добривами, ви отримаєте гарний врожай!