Categories: Релігія

8 травня — святого Марка. Що потрібно зробити кожній господині в цей день

8 травня, православний світ відзначає день Марка Ключника. Народився та жив святий у 1 столітті, в Єрусалимі. Він та два апостоли Павло й Петро несли людям Слово Боже. Марк заснував Олександрійське християнське училище та написав Євангеліє. За свою віру та вчинки був побитий язичниками. Травми були несумісні з життям. Однак, коли злодії захотіли кинути тіло мертвого Марка в вогонь, відбувся сильний землетрус.

Традиції в цей день.

За повір’ям, Марк володіє особливими ключами від небесної комори, де зберігаються грози та дощі. Через це його прозвали Ключником. З цього дня встановлюється стійке тепло, тому люди моляться святому про дощі, які зволожать город та поле.

Також, проводяться обряди на залучення фінансів. Для цього сьогодні не можна жаліти грошей. Вирушайте на ярмарку або в магазини. За повір’ям, чим більше грошей витрачено в цей день, тим більше їх буде. А щоб не купляти аби що, можна завчасно підготувати список необхідних речей.

Для залучення грошей завжди потрібно підтримувати чистоту в оселі. В брудному житлі гроші водитися не будуть. Тому, хоча раз на сім днів потрібно влаштовувати генеральне прибирання. А вікна мають бути чистими завжди. Не забувайте про полиці, антресолі та шафи. Їх, також, потрібно час від часу перебирати та викидати зайве.



Заведіть собі знайомих, серед яких будуть успішні та багаті люди. Вони мають особливу фінансову ауру, зазвичай позитивну. Також, такі люди можуть надати корисну інформацію.

Головне — це любити гроші та цінувати їх, не розкидаючи направо й наліво. Багаті люди дуже шанобливо ставляться до своїх грошей й вміють правильно ними розпоряджатися. А люди, які знаходяться в постійних боргах, весь час не вистачає фінансів.

Тому, потрібно навчитися складати план необхідних покупок. Щойно людина навчиться цінувати та шанобливо ставитися до фінансів, то й вони почнуть притягуватися до неї.

В гаманці, також, повинен були порядок — дрібні монети та купюри мають знаходитись в окремих відділах. Також, залучити достаток допоможуть ефірні олії з фруктовим ароматом або освіжувачі повітря. Можна встановити вдома мініатюрний фонтанчик, придбати грошове дерево та поставити на підвіконні. Акваріум та золоті рибки в ньому залучають фінансовий добробут.



Народні прикмети в цей день.

До дня Марка яблуні ще не цвітуть — врожай яблук влітку буде поганим.

На небі веселка низька та пологах — до негожої погоди, а крута та висока — до потепління.