Categories: Релігія

27 квітня — Лазарева субота: чого не можна робити в цей день усім господарям

27 квітня, православний світ відзначатиме Лазареву суботу. Лазарь проживав поблизу Єрусалиму, у Віфанії та був другом Ісуса. Лазар сильно захворів та помер за 4 доби до того, як Месія з’явився у Віфанії. Коли Він дізнався про смерть друга, заплакав та почав молитися, а потім наказав забрати камінь від печери, де поховали Лазаря.

Той воскрес та вийшов з печери. До цього Христос ще два рази воскрешав людей. Після цієї події Месія вирушив в Єрусалим, де його вже зустрічали віряни. Саме в цей час іудеї вирішили вбити Сина Божого. Після свого воскресіння, Лазарю пощастило прожити ще 30 років.

Традиції в цей день.

На свято в церквах проводяться святкові богослужіння. Також, потрібно назбирати вербових гілок, щоб освятити їх у Вербну неділю.

Сьогодні послабляється Великий піст й можна вживати олію та ікру.

В Лазареву суботу забороняються сварки, важка робота, будівельні роботи, майстрування, прибирання, шиття, прання, прасування, голосні застілля, співи та танці.

Візьміть сьогодні в ліву руку вербну гілку, прочитайте «Отче наш», перехрестіться та попросіть добробуту для себе й своєї родини.