Categories: Поради

7 важливих правил зберігання яблук: ніколи не будуть гнити

Врожай свіжих яблук необхідно зберегти до наступного року. На перший погляд, зробити це дуже легко. Начеб то, просто взяти ящики з яблуками й відправити їх у холодне приміщення, але насправді, треба знати як правильно зберігати фрукти.

7 важливих правил зберігання яблук:

Збирайте врожай з обережністю.

Краще збирайте яблука в сонячний, сухий день. Їх необхідно зривати вже стиглими й разом з хвостиком. Збирайте врожай дуже обережно й складайте їх у дерев’яний ящик. Спочатку, зберіть яблука знизу дерева, потім поступово підіймайтеся вгору, не травмуючи фрукти. Якщо подряпати хоча б одне яблуко, то воно почне гнити й може занапастити весь врожай.

Не мийте й не протирайте яблука.

У стиглих яблук є природній восково-матовий наліт, який покриває плоди й оберігає їх від гнилі. Тому, ні в якому разі, не мийте й не протирайте їх, бо пошкодите їхню захисну плівку й через це, зберегти врожай не вийде.

Укладайте врожай правильно.

Найпростіше, укласти фрукти в дерев’яні ящики поштучно, плодоніжками догори, а не навалом. Проте, таке зберігання буде нетривалим й такий метод використовують більше на продаж.

Зберігайте за допомогою паперу, піску й поліетилену.

Візьміть папір чи серветку й обгорніть ними кожне яблуко, складаючи по одному в ящик. Тільки, ніколи, не користуйтеся газетою, щоб зберігати фрукти. Також, можете посипати сухим піском, гречаним лушпинням або стружкою від дерева кожен ряд плодів. Завдяки цьому, зменшується вологість й травматизація плодів. А ще, можете відправити яблука в поліетиленові пакети з дірками – це, також, продовжить термін зберігання.

Зберігайте в необхідній температурі.

Обов’язково, в процесі закладки врожаю, звертайте увагу на температуру, вологість й вентиляцію приміщення, в якій будуть зберігатися фрукти. Щоб зберегти соковитість яблук, ідеальна температура повинна бути від +3 до +5 градусів, проте надто сухе й вологе місце не підійде.

Не зберігайте біля овочів.

Кладіть ящики з яблуками подалі від овочів. Наприклад, картопля й морква, дозріваючи, виділяють специфічний газ, який може просочити яблука неприємним запахом.

Перебирайте яблука на постійній основі.

Щоб зберегти більшість врожаю, регулярно перебирайте яблука. Викиньте всі гнилі, непридатні до споживання плоди та навіть ті, які мають дрібні чорні плями.

Безумовно, щоб якісно зберегти врожай свіжих яблук, потрібні досвід та знання, але це варте того.