Categories: Сад та Город

5 рослин, які потрібно обов’язково обрізати у березні, щоб вони гарно цвіли

Обрізка рослин є обов’язковою процедурою навесні. Завдяки цьому вони не лише гарно виглядають, а й пишно цвітуть та плодоносять. Найкраще проводити обрізку в квітні, але деякі рослини обрізають на початку березня.

Гліцинія.

Обрізка цієї рослини проводиться в лютому або березні. Слід встигнути обрізати гліцинію до першого місяця весни, інакше потім проводити процедуру можна буде лише в липні або серпні. Обріжте молоді пагони, щоб на них залишилося лише по 2 бруньки.

Троянди.

Обрізку троянд проводять в березні, коли буде відносно тепло та без заморозків. Обрізайте більше пагонів. Вони відростуть та будуть довгими. Видаліть стебла, що ростуть надто близько. Зріз робиться під кутом 45 градусів на 5-7 мм вище бруньки.

Гортензія.

Щоб гортензія радувала своїм цвітінням протягом всього літа, проведіть обрізку в березні. Потрібно обрізати всі стебла.

Клематіс.

Видаліть минулорічну поросль. Обрізайте клематіс на 25-30 см над землею. Щоб рослина активно росла та пишно цвіла, потрібно проводити регулярну обрізку.

Фруктові дерева.

Груші та яблуні, також, потрібно обрізати, коли вони ще знаходяться в стані спокою. В березні обріжте гілки. Після появи бруньок проводити обрізку не можна. Обрізайте фруктові дерева так, щоб їх крона була келихоподібною. Світло має потрапляти на всі частини дерева.