Categories: Сад та Город

5 головних правил вирощування кавунів, щоб були великі та солодкі

Ці поради вам допоможуть виростити смачні та соковиті кавуни. Скоріше дізнаєтеся, що потрібно робити.

  1. Коли на стеблі виросте 5-6 справжніх листків, потрібно підживити їх таким розчином — у відрі води розчиніть 40 грамів аміачної селітри. Такий розчин простимулює ріст культури.
  2. У період цвітіння підживіть насадження монофосфатом калію. Плоди будуть рости великими та набувати гарний смак. Монофосфат калію можна замінити Діаммофоскою.
  3. Коли ґрунт гарно прогріється, потрібно його замульчувати. Тоді плоди не будуть тріскатись та буде зберігатись волога у землі. Найчастіше ґрунт накривають прозорою плівкою, а в отвори висаджують насіння. Плюси — менше полоти бур’яни й земля не пересихає. Але краще замульчувати кавуни скошеною травою, бажано накладати великий шар.
  4. Підживіть кавуни коров’яком.

5. Коли кавуни почнуть наливатись, потрібно підживити їх настоєм з золи. Завдяки настою плоди отримають гарний смак та вб’ють нітрати.

Варто знати, що кавуни ростуть, як їм завгодно. Формуванням грядок та плодів ніхто не займається. Варто залишати між рядами деяку відстань. Якщо ви помітили гниття батогів, потрібно вчасно їх прибрати. Ростуть плоди протягом місяця. Для того, щоб кавуни були солодкі та цукристі, під час обробки проти шкідників додавайте у розчин 10 грамів обраної кислоти на відро води та сірчанокислий цинк — 4 грами.

Бажаємо гарного врожаю!