Categories: Сад та Город

4 головні підгодівлі сливи: коли та які добрива слід вносити, для гарного врожаю

Слива досить не вибаглива в догляді. Однак, щоб отримати гарний врожай, потрібно вчасно підживлювати культуру. Так дерево отримає необхідні поживні речовини та дасть щедрий врожай.

Весняна підгодівля.

Для пробудження дерева після зимівлі, стимулювання росту та вегетативної маси вносять сечовину або аміачну селітру. Потрібно розвести добрива з водою та полити пристовбурні кола.

Підгодівля після цвітіння.

Використовуйте комплексні добрива, які мають високий вміст фосфору та калію. Це може бути суперфосфат або сірчанокислий калій. Розведіть добрива з водою та полийте пристовбурні кола.

Підгодівля влітку.

Щоб наситити дерева поживними речовинами, використовуйте органіку — настій коров’яку або курячого посліду. Розведіть одне з органічних добрив у воді та полийте пристовбурні кола.

Підгодівля восени.

Для підготовки дерев до зими, потрібно підживити їх фосфорно-калійними добривами — суперфосфатом або сірчанокислим калієм. Просто розкидайте добрива по ґрунту під деревами та перекопайте.

Дуже важливо дотримуватися певних норм внесення добрив. Регулярно прополюйте та розпушуйте ґрунт. Щоб добрива засвоювалися краще, вносьте їх в пристовбурні кола в борозни по вологому ґрунту.

Правильна та своєчасна підгодівля забезпечить рясний врожай слив.