Categories: Релігія

9 листопада — вшановують ікону Діви Марії «Скоропослушниця». Що потрібно зробити в цей день кожній людині

9 листопада, православна церква вшановує ікону Діви Марії «Скоропослушниця». Святиня є дуже древньою та чудотворною. Якийсь час вона перебувала на Святій Горі Афон при монастирі Дохіар.

Християни читають молитви образу, благаючи про духовне прозріння, одужання від страшних та невиліковних хвороб. А ще щастя й добробуту дітям та сиротам, просять сил та мудрості для вирішення складних ситуацій. Також, обов’язково необхідно подякувати за добро та допомогу.

Ікона Діви Марії «Скоропослушниця» була написана у 10 сторіччі. Вона вже не така яскрава, але в досить гарному стані збереглася й до наших днів.

Цілюща сила святині вперше була помічена у 1664 році. Один монах, кожну ніч проходив біля образу із смолоскипом в руках. Чоловік чув, як Богородиця казала йому, щоб він не підходив до лику з вогнем. Але Монах знехтував її словами, за що й був покараний. Одного ранку він прокинувся та не міг бачити. Монах благав Божу Матір пробачити його, читаючи кожного дня щирі молитви й одного разу диво здійснилося, зір повернувся. Тоді Діва Марія сказала йому, що надасть захист та благодать всім, хто проситиме про це у своїх молитвах перед іконою «Скоропослушниця».

Спочатку святиня зберігалася у каплиці, а потім було збудовано храм. Ікона всі ці сторіччя творила дива, зцілюючи хворих та захищаючи кораблі, літаки й будівлі від руйнувань.

У 2012 році, ікону подарували Київському Філарету. На сьогоднішній день святиня зберігається у Свято-Володимирському соборі.