Categories: Релігія

22 грудня — вшановують ікону Божої Матері «Несподівана Радість». Що потрібно зробити в цей день кожній жінці

22 грудня, православні християни вшановують ікону Божої Матері «Несподівана Радість». У православному світі образи Божої Матері дуже шануються. Їй читають молитви та прохають про допомогу й радість. Деякі з ікон написав святий Лука, який знав Діву Марію особисто.

За давніми переказами, в одного чоловіка були гріховні пристрасті, яких він не здатний був позбутися. За деякий час до того, як він вирушав чинити зло, лиходій відвідував храм, щоб помолитися Діві Марії, промовляючи «Радуйся, Благодатна»!

Прийшовши одного разу, щоб знов помолитися, він побачив, що ікона заворушилася. Чоловік ледь не знепритомнів. Діва Марія з Ісусом живі стояли навпроти нього. Тіло маленького Христа вкрилося кровоточивими ранами. Ставши на коліна грішник спитав звідки це. На що, з болем у голосі, Божа Матір відповіла, що це справа рук грішників, які приходять помолитися, благаючи прощення, а потім знов коять злі вчинки. Очі чоловіка наповнилися сльозами й він від щирого серця попрохав вибачення та покаявся більше не коїти лиха ніколи. Приклавшись до святого образу, грішник побачив, що рани у немовляти почали загоюватися. Відтоді чоловік більше не грішив та жив праведним життям.



Традиції в цей день.

Православні віряни на свято відвідують церкву, запалюють свічки, читають молитви та благають Діву Марію про народження дитини, знайти істинний шлях й допомоги у позбавленні від гріховних пристрастей.

Якщо відвідати церкву не має можливості, тоді помоліться вдома від щирого серця.